WHATSAPP MESAJ Hattı: 0532 219 25 95
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi
Adres
Merkez Mah. Çukurçeşme Caddesi No:51 Gaziosmanpaşa İSTANBUL
Telefon
444 1 300
Faks
0212 615 38 49
DİZ KİREÇLENMESİ
DİZ PROTEZ Ameliyatında Ameliyathanede Neler Oluyor?
Öncelikle ameliyathanede deneyimli anestezi doktorumuz sizin kalp atışlarınızı kontrol eder ameliyat öncesinde beraber karar verdiğimiz anestezi metodu için gerekli girişimler başlanır. Anestezi alırsınız, ya"genel" ya da belinizin altındaki ağrıyı engelleyen "spinal" ya da "epidural" anestezi kullanılır. Bu tür ameliyatlarda ameliyat sonrası ağrıyı kontrol etmek için epidural anestezi uygulanabilinir. Epidural anestezi şeklinde belinize kıl kadar ince bir iğne ile girilip bacaklarınızdan beyninize ağrı sinyalinin gitmesi engellenir.
Operasyon genellikle 1 ila 2 saat sürer. Cerrah diz kapağınızı kesecek, eklemin hasarlı kısımlarını çıkaracak ve yeni eklemi genellikle bir tür çimento ile yapıştıracaktır. Hastane odanıza taşınmadan önce birkaç saat iyileşmeniz gerekecek.
AMELİYAT SONRASI:
Diz çevresinde biriken kan için bir dreniniz olabilir. Vucudunuza sıvı vermek ve size ağrı kesici ilaç vermek için genellikle kolunuzda bir IV kanülünüz olacaktır.İdrar için mesanenizde bir sonda olabilir. Kanın düzgün bir şekilde akmasını sağlamak için muhtemelen kompresyon çorapları giyeceksiniz. Enfeksiyonları önlemek için antibiyotikler ve pıhtıları önlemek için kan inceltici ilaçlar alabilirsiniz.Bacaklarınızda özel bir makina kan akımınıza yardımcı olacaktır
1.GÜN: YÜRÜMEYE BAŞLIYORUZ:)
Gücünüzü geri kazanmak için hareket etmeniz gerekir. Doktorunuz sizi ayağa kaldıracak ve kan akışını teşvik etmek için ayak bileklerinizi pompalamayı öğretecektir. Ameliyat sonrası 1. gün yürüyeceksiniz. Nefes egzersizleri akciğerlerinizi temiz tutar ve ameliyat sonrası zaturreyi önler.
2. GÜN:
Muhtemelen damardan aldığınız ilaçlar yerine ağızdan aldığınız ağrı kesici ilaçlara geçilebilinir ve düzenli yiyecekler yiyebilirsiniz. Biraz yardımla tuvalete gidebilmelisiniz. Hala bir fizyoterapistle çalışacaksın.
3-4. GÜN: VEDA ZAMANI
Hastaneye veda etme zamanı. Gitmeden önce, yardım almadan, bir yatağa veya sandalyeye girip çıkabilirsiniz ve banyoyu kullanabilirsiniz. Koltuk değneği veya bir yürüteç kullanarak da dolaşabilirsiniz. SAĞLIKLI YILLARINIZ OLSUN...
OP. DR. SİNAN KARACA